Har Australia falt av kjærlighet med rugby union?

Hvis du ikke bor i Australia, er det vanskelig å tro at rugby union har så lavt på den sportslige agendaen. Wallaby-jerseyen har blitt brukt av noen av spillets største spillere, og landets bidrag til sporten har vært enormt historisk, men spillet mister relevans for australierne. Landets stadioner er knapt fylt og folkemengdene er dempet. Wallabies slutter 2016 på lavt nivå, men positive kommer fra europeisk tur | John Davidson.

I år utgav den australske rugbyunionen figurer som forteller en del av historien. Det var en reduksjon på 7,6% i spillere i klubben rugby. I det vesentlige har 7000 spillere bestemt seg for at de ikke vil fortsette i spillet. I positive nyheter har kvinnelig deltakelse økt i sjukspillet, forsterket av Australias olympiske gullmedalje i Rio.Mange klubber lider imidlertid av manglende finansiering fra ARU og kjemper for å tiltrekke seg spillere som sliter med å kombinere arbeid med et spill som ikke støttes økonomisk.

Australske barn tar ikke opp spillet som de gjorde tidligere. Forskning på oppdrag på de 20 beste sportsgrenene for australske barn viste at rugbyforbundet var 18 år for barn på 14 år og eldre når det gjaldt deltakelse – bak volleyball, hesteridning, netball, tennis og fotball. Sport som fotball og basketball blir stadig mer populært blant ungdommer, mens australske regler – som har brukt ungdomsprogrammer som AusKick til å introdusere spillet til barn i en tidlig alder – forblir langt foran. I oktober en gruppe av Wallaby-armaturer samlet for å diskutere den avtagende populariteten til sin sport.Uansett om det var på elitenivå, eller mest pertinently på greskrok for små barn, hadde apati tatt inn. Ledet av tidligere kaptein Nick Farr-Jones skrev de et offentlig brev til Australian Rugby Union, som erklærte: “Det er alvorlige bekymringer med rugby samfunnet at den fortsatte bruken av den australske rugbyunionen å anerkjenne og støtte grøntroddene i spillet, vil akselerere en allerede alarmerende nedgang i både deltakelse og støtte av spillet i Australia. ”

Brevet var vanligvis australsk : rett til punktet og krevende svar. Farr-Jones og hans venner hadde rett og slett fått nok av å se at deres kjære spill lider over hele landet. Historisk har rugbyunion vært et privat skolespill, spilte seriøst i to stater, Queensland og New South Wales.Spillet konkurrerer om sportslige følelser med den universelt populære australske fotballen, cricket og i de nevnte landene, rugby league. Rugby union har blitt stadig irrelevant i et land med en liten befolkning velsignet med sportslig valg. Det er mulig å se rugby-liga, AFL og cricket Test-kamper på terrestrisk tv, men av grunner som er best kjent for seg selv, administratorene valgte å televisere Super 15 og teste rugby på betalte fjernsyn. Mens de kan bruke noen av TV-pengene til å finansiere lønn og holde standarden på spill høyt, få australske barn vet hvem som helst av spillerne er.Det er sjelden å se et barn i Sydney eller Brisbane iført en Wallabies jersey; deres internasjonale team ikke resonerer. New Zealanders forener seg bak All Blacks, men i Australia ble den utrolige oppnåelsen av å nå VM-finalen i fjor møtt i stor grad med apati, bortsett fra en vakkert tent Wallaby-mosaikk på The Sydney Opera House. Etter at laget mistet Irland for to uker siden, måtte jeg kjekke sportssidene for å finne enda en liten kamprapport fra Dublin. Mer informasjon

Vil spillet vokse fra sine små to-staters private skoledøtter? Det er gode muligheter over New South Wales og Queensland for å gå ut i arbeiderklassens lokalsamfunn og utvide rekkevidden til klubben.De to statene har mooted muligheten til å kopiere rugby ligaens populære State of Origin-spill i unionen, men dette ville kjempe for å lykkes med toppnivå Wallabies ikke får lov til å konkurrere. Utenfor den private skolesportkonkurransen har statskoler ikke samme sportsorganisasjon, så hvis spillet skal vokse, vil det bli gjort så i klubbens miljø. Pengene må bli brukt til å bygge en støttestasjon i tradisjonelle league-fellesskap og unearth talentfulle unge spillere.

I Super 15-konkurransen har det vært nye franchiser i australske fotball-hjerteområder som Perth og Melbourne. Mens støtte til disse nye lagene har blitt styrket av sterke emigrantpopulasjoner fra Storbritannia og Sør-Afrika, forblir den vestlige styrken særlig i økonomiske stridigheter.Perth-klubben har nylig tilbudt 5.000 engangs $ 1 000 eierskap i et forsøk på å øke sine kuponger. Wallabies har fantastisk talentfulle og karismatiske spillere, som David Pocock, Michael Hooper eller Israel Folau, men å De fleste landsmenn forblir irrelevante. De er jublet hvis de slår All Blacks, men blir ignorert for det meste av resten av året. Til deres kreditt forsøker Wallabies å engasjere offentligheten når de kan. Offentlige treningsøkter holdes regelmessig på strandpromenaden som Coogee Oval.Spillerne er tilgjengelige for å signere autografer og utgjøre bilder, men flertallet av publikum velger å bli på stranden og nyte solen. Fra Fiji til Sverige: hvordan en skotsk cricket-trener lærte verden å spille Les mer

De siste resultatene i Wallabies gjør dem ikke favoriserer, men problemet med å holde australske rugbyforening relevant går langt dypere enn for tilskuere og uformelle fans. Sammen med de tradisjonelle krafthusene i AFL, NRL og cricket, får fotball fans over hele Australia. A-ligaens popularitet vokser jevnt hvert år, med relativt nye klubber som Western Sydney Wanderers får fanatisk støtte.Rugby Union vil alltid kunne stole på sine lojale tilhørere i Australia, men den fanbase vil vokse enda mindre, med mindre Farr-Jones og hans venner er med. hørt. Den australske rugbyunionen vil slikke sine sår etter at de har slått i hendene på England etter en blåskjærtur i Europa, men utfordringen vil bli langt sterkere neste år: hvordan gjenopplive en svimlende og stadig irrelevant Wallaby-skjorte i Australia.

more: http://besteoddssider.net