Engelsk leder nødvendig for nasjonal tjeneste og Sam Allardyce hode kø

Derfor er det ingen regler for veiledning om hvorvidt Englands leder skal være engelsk, si eller om han skal være en viss alder og ha et bestemt antall Premier League-spill under beltet hans. Ingenting er aldri utelukket, og ingenting er styrt inn. Det er en ad hoc-beslutning hver gang, og denne gangen vil det bli nådd av Martin Glenn, FAs administrerende direktør, som har gjort det klart at han ikke er en fotball ekspert. Sam Allardyce kunne godt ha vært glad for å høre det, for etter å ha overvåket nær tusen kamper og klarte å forbedre hver av sine klubber i den utstrekning at Sportingbet odds bonus norge han aldri har lidd en nedre flyktning på tross av blir sendt inn i noen unpromising situasjoner, hans egen fotball legitimasjon er upåklagelig.Og forrige gang ble han intervjuet for England-jobben, for ti år siden da FA lette etter en etterfølger til Sven-Goran Eriksson, endte et erfarent panel ledet av Brian Barwick med å overtale ham til fordel for Steve McClaren. en FA har bokstavelig talt ikke råd til å bli feil Owen Gibson Les mer

FA la da til fornærmelse mot skade ved å hevde at McClaren hadde vært den foretrukne kandidaten hele tiden, selv om det var åpenbart, var Barwick slått ned av Luiz Felipe Scolari. Det nye funnet engasjementet for opp og kommende engelske trenere var så lenge det tok for England å mislykkes for å kvalifisere seg til Euro 2008, hvor det ble spilt for mye penger i retning av Fabio Capello.

Det er fortsatt mulig at det beste valget for England i 2006 ville vært Allardyce.Da ville han som nå ikke vært sett som et fasjonabelt eller fremtidsrettet Sportingbet alternativ, men han fortjente sin sjanse, og han ville nok ha gjort England til en tett nok defensiv enhet for å kvalifisere seg til 2008-finalen i stedet for å fullføre seg bak Kroatia og Russland.Han ville nesten ikke ha prøvd et tre-å-bak-system i Zagreb, eller la en ledende glide i Moskva, selv om det ikke er noe å få tak i fra søknaden når ettersyn er det som kreves.

Allardyce har allerede blitt sett, så vi vet at FA er interessert, og nå blir han og Sunderland laget for å vente mens noen andre kandidater blir vurdert, slik at ingen kan beskylde Glenn og hans kollegaer om å ikke kaste sitt nettverk tilstrekkelig bred.

Men hvis FA, som rapportert, har tenkt å snakke med Jürgen Klinsmann, blir nettverket kanskje kastet bredere enn det måtte være. På Roy Hodgsons avgang ga han til at han ville utnevne den beste mannen til jobben, uavhengig av nasjonalitet.Det førte straks Arsène Wenger inn i ligningen, selv om franskmannen hellere ville vente til Arsenal ikke lenger har bruk for ham enn å forlate sin nåværende stilling for å svare på en engelsskjema. Klinsmann forstås å være mer oppnåelig, selv mottakelig for FA-overtures. Mens ting ikke har akkurat blitt sur i USA, ser de ut Sportingbet til å ha blitt litt foreldet.Klinsmann tilbringer mesteparten av sin tid på å presse sine spillere til å vise mer aggresjon i sine klubber og kjempe for spilletid i stedet for å være fornøyd med et lagnummer og et sted på benken. Han blir stadig kritisert for ikke å plukke nok MLS-spillere, eller for å velge spillere ute av posisjon på grunn av sin tro på at det amerikanske systemet ikke produserer utøvende kunstnere som er rustet til å takle internasjonal fotball i tilstrekkelig antall.

Med andre ord, hans erfaring, filosofi og ferdighetssett er en verden borte fra Allardyce, så mye at det er vanskelig å tro at to slike ulike kandidater blir intervjuet for samme jobb.Det er sant at Klinsmann har stor internasjonal erfaring både som spiller og leder med Tyskland, men det er også verdt å påpeke at den nåværende tyske siden toppet bare når Joachim Löw tok kontroll.

Klinsmann har ingen ekte innsikt i den engelske idrettspiken Sportingbet betting sider bonus enn noe som skjedde fra hans korte spell som spiller hos Tottenham, mens Allardyce, eller Steve Bruce eller Alan Pardew for den saks skyld har blitt nedsenket i engelsk fotball på flere nivåer gjennom hele sitt arbeidsliv.

Det er vanskelig å unnslippe konklusjonen at FAen gjør livet unødvendig vanskelig for seg selv når det glatt sier at den ønsker den beste mannen for jobben, uavhengig av nasjonalitet.Ingen andre ledende fotballland gir seg det samme dilemmaet, fordi nesten alle utviklede land holder seg til det grunnleggende prinsippet om internasjonal fotball, at det bør være en sann konkurranse mellom nasjoner uten å låne eller uklare grenser.

Det er ikke akkurat utro å utnytte en utlending som trener – det er grunner til at det kan være gunstig for nye nasjoner å gjøre det – men et land med en sterk innenlandsk liga og en VM-stjerne på sine skjorter burde ikke ha noen lastebil med den.Spesielt når England ikke har noen andre å skylde om altfor mange av lederstillinger på sine toppklubber holdes av utenlandsk trener, fører til en situasjon der engelske ledere har det vanskelig å bryte inn i eliten.

Det er altfor lett å sneer på Bruce for å bare klare på Hull, når det vanskeligste spørsmålet å svare er hvorfor han aldri har blitt tilbudt en sjanse til Manchester United. Legg merke til hvordan Sir Alex Ferguson sjelden savner en sjanse til å vurdere Allardyce sterkt når England jobber, men var mye mer reticent om å fremme sin sak som en potensiell etterfølger hos Old Trafford.

Engelsk ledere sitter fast i en dobbeltbinding. Det er ikke nok av dem, de kan ikke få de beste jobbene, men når England jobber, blir de anklaget for manglende erfaring.Premier League-kortsiktigheten kan ha brakt denne situasjonen om, men FA skal motstå trenden, og ikke bekrefte den.

Internasjonal fotball kan være i tilbakegang, overskygget av glitrende klubbkonkurranser som bringer verdens beste spillere sammen på en mer dynamisk måte, men til slutt er det fortsatt den mest nøyaktige indikatoren for nasjonens fotballhelse.

Det viser kaliber av spillere og trenere som blir produsert. I intet tilfelle kan tallene i England for øyeblikket sies å være imponerende, men det betyr ikke at det ikke er nok gode mennesker rundt.FA må bare investere samme tillit til engelsk trener som det gjør i engelskspillere, og uten forsinkelse.

At kortlisten for tiden er så kort, kan være en grunn til forlegenhet, men sikkert større forlegenhet ville være å se andre steder.