Hanika var i Japan for åttende plass, Kornfeil klarte tolv

Brit Danny Kent tok ikke den første sjansen til å sikre verdensmesterens tittel. Han trengte å få minst 20 poeng mer enn den andre italienske Enea Bastianini, men begge rivaler gikk sjette og syvende. Kent så tre raser før slutten økte hans bly til 56 poeng. I MotoGP royal cubatto feiret den 50. seieren i Grand Prix i Dani Pedrosa karriere. Spanjeren, som nesten har avsluttet i år, vant mesterskapsmesteren Valentino Rossi og ble glad for første gang siden Brno-triumfen i august. Den italienske stjernen Yamaha løftet ledelsen foran lagkammeraten, Spanjør Jorge Lorenzo, som kom etter dekkproblemet tredje, til 18 poeng.I de resterende tre løpene, kan rytterne få maksimalt 75 poeng.

Fra tsjekkiske paret i Moto3 hadde en bedre startposisjon Kornfeil, som kjørte i lørdagens kvalifisering åttende. Men på grunn av straffen for en langsom kjøretur i løpesporet i den tredje fri øvelsen, løp han imidlertid av det 11. sporet. Hanika startet fra den syvende raden.

Løpet ble forkortet til 13 runder på grunn av forrige regn og programforsinkelsen. Til slutt kjempet de tsjekkiske rytterne for det åttende stedet i gruppen, som til slutt vant Hanika og oppnådde det nest beste resultatet i sesongen og karrieren etter det syvende rallyet i april-rase i Argentina. Den åttende var også i juni i Assen, Nederland. I mesterskapet flyttet han til 17.sted for KORNFEIL, som mister 11 poeng.

“Til slutt gikk det ikke slå dårlig ut i kveld,” sa Hanika. “Dagen startet litt gal fordi vi har lenge måtte vente på det varme opp trening og da bare hadde ti minutter på å bestemme at vi alle kan prøves i disse vanskelige forholdene vi veldig mye som kommer,” sa nitten Brno rytter.

< p> Etter starten, begynte å vasse frem og avslutte ni sekunder skilte ham fra podiet. “I løpet var jeg trygg fordi banen ikke var så mye vann, og jeg visste jeg kunne være rask. Det første målet var ikke å falle, noe jeg gjorde. Problemet var at jeg startet mye tilbake og tapte mye tid. Så fikk jeg inn i en god tempo.Åttende plass er ikke dårlig etter tidligere løp da vi ikke var lykkelige. Det er en ny begynnelse, og jeg håper vi vil fortsette på denne måten, sier Hanika.

Mange førere, inkludert vinneren av den italienske Roman Fenati-kvalifikasjonen,