Siden da har 16 forskjellige unge fotballspillere

I 2003 hadde ledelsen i Tuttosport-publikasjonen ideen om å etablere en pris for den beste unge fotballspiller i Europa, som vil bli tildelt årlig. For å vinne det, må en spiller bare møte to hovedkriterier – ikke å være over 21 og konkurrere i en av toppdelene i EM. Å være talentfull og stå ut fra jubileumsbakgrunn er en selvfølge for å vinne Golden Boy.

Siden da har 16 forskjellige unge fotballspillere vunnet priser. De siste dagene var hollmannen Mathys de Ligt fra Ajax, men nå handler det ikke om ham, men om alle femten av hans forgjengere. Hvem er de, hvor de spilte da og hvilke lagfarger de beskytter nå, hva de har oppnådd og så videre – la oss snakke om alt dette.

2003 – Rafael VAN DER HAART

Den første vinneren av Golden Boy var den nederlandske midtbanespilleren Rafael van der Vaart, som på den tiden forsvarte, som nu de Ligt, farger på “Ajax”. På tidspunktet for å motta prisen fra Tuttosport, var Van der Vaart faktisk ansett som en av de viktigste unge fotballstjernene i Europa, og tiltrukket interesse for en person fra en rekke toppklubber.

Unge topp talenter. Hva gjorde 15 vinnere av Golden Boy Award

Som et resultat, klarte Rafa en generelt god karriere, der han spilte i Tyskland, England og Spania. Van der Vaart hadde to sesonger i Real Madrid, men de var ikke de beste tider for Madrid-laget, som ikke førte noen alvorlige trofeer til den nederlandske midtbanespillerens fil. Ikke så lenge siden, van der Vaart “satte skoene sine på en spiker”, og FootballHD viet ham til en spennende karriere, der det var et sted for å beseire fattigdommen der han vokste og ble tatt opp, og for å miste skader, spesielt materiale.