Og her igjen – hvordan tolke en slik situasjon?

I tillegg, for Nasri på toppen, var det fullt mulig å tjene mer enn 25 millioner pund. Og dette, unnskyld, er en viktig faktor i en slik overføringspolitikk.

Ashley Cole (begynte i Chelsea i 2006)

Og her igjen – hvordan tolke en slik situasjon? Jeg trodde Ashley måtte slås på. Ja, denne kjente historien om Coles økonomiske raserianlegg vrede Arsenal-fansen, så vel som sannsynligvis ledelsen (selv om den prøvde helt til sist for å holde forsvareren i lagets rekker), men det faktum at Ashley ble den beste fotballspilleren av alle i de blå rekkene mesterskap i sin posisjon, gjentatte ganger tvunget til å angre på alle involverte i “skyttere” av situasjonen da.

Det var ikke lett for Arsenal å finne en erstatning for en av de mest suksessrike akademikerne på sitt eget fotballakademi. Den mektigste av dem som kom til hjernen var Gael Clichy, og til og med ble han fange av “borgernes” økonomiske makt.

Thierry Henry (flyttet til Barcelona i 2007)

Skytter for motstanderens hær. 7 fotballspillere Arsenal angret på at de solgte

En av de mest uventede overføringene i hans tid var overføringen fra Arsenal til Barcelona igjen. Ja, i dag er det mange slike mennesker. Å forsone seg med overføringen av Henry til leiren for det katalanske laget var på en eller annen måte til og med ikke lett. I Barcelona nådde ikke Thierry sine egne britiske standarder når det gjelder ytelse, men med sin ankomst begynte laget en viss gjenfødelse. I tillegg ble franskmannen i debutsesongen klubbens toppscorer.

Det antas fortsatt at Wenger forgjeves bestemte seg for å selge Henry, fordi han fortsatt kunne vise et ganske anstendig spillnivå i England. Thierry innrømmet senere i et intervju at han savner sin tidligere jobb, og at han til slutt vil returnere til London, men allerede på lån fra New York Red Bulls. Denne tilbakekomsten understreket bare den legendariske identiteten til Thierry for Arsenal-historien.