Imidlertid, i en tid med spesiell aktivitet i overføringsmarkedet

Imidlertid, i en tid med spesiell aktivitet i overføringsmarkedet og spesielt store beløp i det, er det interessant å huske hvem Arsenal solgte feil. Ja, for mange forblir politikken for “Gunners” -ledelse angående spillerne deres riktig og klok, men har alle bevegelsene initiert av Wenger blitt så lønnsomme? Det er tross alt i det minste noen få eksempler på hvordan ledelsen i Arsenal angret på det perfekte salget.

Mark Overmars (flyttet til Barcelona sommeren 2000)

Skytter for motstanderens hær. 7 fotballspillere Arsenal angret på at de solgte Photo: Arsenal’s offisielle nettsted, The Times

Mark Overmars var en av de mest minneverdige representantene for sin generasjon Arsenal-spillere. Hollenderen vil helt sikkert komme inn i spillets historie takket være hans teknikk og hurtighet. Sannsynligvis tilbrakte han sin mest suksessrike fotballsesong i London – samme 1997/1998, hvis resultat ble en dobbel på hjemmearenaen, Wenger ble anerkjent som mesterskapets trener, og Dennis Bergkamp var hans beste fotballspiller.

Klubbens ledere nølte imidlertid ikke for mye da en stabil overgangspartner i møte med det katalanske Barcelona tilbød 25 millioner pund, noe som gjorde Overmars til den dyreste nederlandske fotballspilleren i sin tid. Mark ga to gode sesonger på Camp Nou, selv om Barcas samlede suksess på den tiden ikke oppfylte høye standarder. Da møtte nederlenderen en serie skader og bestemte seg for å avslutte karrieren. På en eller annen måte, to år i en blå-granat t-skjorte skilte seg ut på Overmars som bemerkelsesverdig og tjente ros av sportsmedier.

Patrick Vieira er med rette regnet som en av de sterkeste midtbanespillerne i sin tid. Høydepunktet av sesongen 2004/2005 for ham var det vinnende straffesparket mot Manchester United i FA-cupfinalen. Det var vanskelig å forstå og bestemme at Wenger skulle skille seg med franskmannen, selv om Arsen etter en stund holdt et intervju der han forklarte sin visjon om situasjonen.