I august 2011 mistet sammensetningen av Arsenal vekt

I sommeroverføringsvinduet i 2011 kom overføringssagaen for overgangen av Fabregas til Barcelona til en logisk konklusjon. Cesc forlot Emiratene, der han fikk ubegrenset tillit på grunn av sitt enorme talent for å komme tilbake til Catalonia og bli en del av et av de mest suksessrike fotballagene de siste årene. Det er ikke en hemmelighet at Fabregas fra barndommen støttet nettopp Barca, men selv dette gjorde lite for å rettferdiggjøre ham. Jeg vil si at Cesks ønske om å vende tilbake til hjemlandet i stor grad skyldtes ønsket om å vinne noe alvorlig på klubbenivå.

Det er verdt å merke seg at karrieren til Fabregas i leiren med blågranat kom helt annerledes ut enn hva han kunne ha forestilt seg. Forventningen var stor, spesielt med tanke på spillenivået knyttet til midtbanespillerens navn. Senere skal han tilbake til England, men nå til Chelsea-leiren, og her vil skuffelsen fra Arsenal-fansen miste alle grenser: Cesc ble den beste assistenten til Premier League 2014/2015, var en av nøkkelspillerne i mesterskapskonvokasjonen Jose Mourinho. Wenger lette lenge etter en ny skaper.

Samir Nasri (flyttet til Manchester City i 2011)

Skytter for motstanderens hær. 7 fotballspillere Arsenal angret på at de solgte

I august 2011 mistet sammensetningen av Arsenal vekt, selvfølgelig ikke svak. I tillegg til Cesc forlot også Samir Nasri, en av de beste representantene for den siste sesongen. Det er verdt å merke seg at basert på resultatene, gikk franskmannen hans inn i det symbolske ubåtlaget – du må innrømme, ikke svak, med tanke på hvor han er nå.

Som i de fleste tilfeller biter ikke Arsen albuene på grunn av et toppnivå på den solgte fotballspilleren umiddelbart etter avtalen, selv om Nasri i utgangspunktet så ganske svak ut i byen. Her er poenget at Wenger har mistet en betydelig spiller. Det var stor sannsynlighet for at han ville fortsette å komme videre, men penger og titler i horisonten tok ham i retning Manchester, som for Arsenal-fans fremdeles er utilgivelig.