Murray inn, Wiggins ut: det er Spoty tid igjen – la carping begynne

Mesterens vinner Danny Willett og fotballspillerne Jamie Vardy og Gareth Bale er de eneste tre medlemmene av den 16-sterke shortlisten som ikke representerte Storbritannia i Brasil, mens triatlete Alistair Brownlee, langdistanseløperen Mo Farah og sporet syklisten Laura Kenny er nærmeste rivaler til den hvite heten favoritt Murray i spillmarkedet.

Skottet vil ta litt å slå, etter å ha vunnet gull i en episk Rio-finalen mot Juan Martín del Potro, bare en av mange høydepunkter i et år da han også vant en annen Wimbledon-singeltittel og toppet ATP-rangeringene for første gang.Som voldsom en konkurrent på banen som han er beskjeden og likeable av det, er Murray en to-time vinner av prisen og flått begge boksene påkrevd, da han for øyeblikket er uendelig på sin spesielle sport.

I Kenny , hennes ektemann Jason, Paralympians Kadeena Cox og Dame Sarah Storey, er sykkelsporten godt representert på listen, men den bemerkelsesverdige unnlatelsen av Sir Bradley Wiggins, som i august ble den mest dekorerte OL i britisk historie, har økt øyenbrynene.Det er heller ikke noe sted for sin tidligere Sky-lagkamerat Chris Froome, som aldri har fanget den offentlige fantasien i samme grad som de mer karismatiske Wiggins, men hvis prestasjon i å vinne en tredje Tour de France, samt en bronsemedalje i Menns olympiske veistidsprøve i Rio, burde sikkert ha tjent ham et show. Den eneste åpenbare konklusjonen som skal trekkes er at triumfene til begge mennene har blitt overskygget av deres “utflukt” av Fancy Bears , den kontroversielle hacking-gruppen som lekkede dokumenter som avslørte begge rytterne, hadde fått unntak for terapeutisk bruk (TUE) de siste årene.

Hvis det er tilfelle, har Froome rett til å føle seg hardt gjort av da hans bruk av TUEs var allerede i det offentlige området.Wiggins har derimot enda å gi det som mange mener å være en tilfredsstillende forklaring på bruken av unntakene før 2011 og 2012 Tours de France og 2013 Giro D’Italia.

En ubestridte nasjonal skatt, er det sannsynligvis rimelig å si at hans halo kunne gjøre med en spytt og polere etter kontroversielle åpenbaringer om hans tre engangsprodukter av triamcinolon for pollenallergi. Facebook Twitter Pinterest Charlotte Dujardins forestillinger i Rio gjorde henne Storbritannias mest suksessfulle olympiske rytter, men hun har ikke gjort Spoty-listen. Foto: Tony Gentile / Reuters

Det er andre bemerkelsesverdige fravær.I isolasjon er inkluderingen av den 58 år gamle olympiske gullmedalje-vinnende utstilleren Nick Skelton langt fra ekstraordinær, men virker rart vurderer fraværet fra shortlisten til Charlotte Dujardin.Storbritannias mest suksessfulle olympiske rytter, 31-åringen fra Enfield vant gull og sølv i individuelle og lagkledderbegivenheter i Rio, og hennes forsømmelse tyder på at Skelton kan ha blitt valgt som token oldie av et panel som inkluderer tidligere idrettsutøvere Ryan Giggs, Baroness Tanni Gray-Thompson og Victoria Pendleton, samt diverse avis- og TV-sportsredaktører.

Mens de forbløffende prestasjonene fra Premier League-vinnerne Leicester City og Euro 2016 semifinisterne Wales, med rette er hilst med nominasjonene til Vardy og Bale, er det også bemerkelsesverdig at ikke en eneste spiller fra England-rugby-truppen som fulgte opp i år, slått Grand Slam-fei med sin første serievinne i Australia, har blitt æret. Andy Murray hoder Spoty list, men ingen plass for Chris Froome og andre Les mer

Vinneren til 2014 Spoty Lewis Hamilton klarte ikke å gjøre kuttet, selv om hans utelatelse er mindre overraskende og nesten helt sikkert ned til hans svikt i w i F1-førermesterskapet i stedet for noen fallout fra hans tilsynelatende endeløse serie underholdende petulant spats med sin Mercedes-kameratkammerat Nico Rosberg. Til tross for disse ulike fraværene er det vanskelig å identifisere noen som ikke er opptatt av deres plass på årets utvidede 16-sterke shortlist, selv om det ikke er sannsynlig å forhindre at cacophony of carping utelukkende lydspor oppbyggingen til denne hyggelig orgie av backslapping som vil bli vert for Gabby Logan, Gary Lineker og Clare Balding før en mengde 12.000 mennesker på Birminghams Genting Arena 18. desember.

Seere kan få si om natten via telefon eller online og inviteres til å stemme tidlig og stemme ofte.