Jamie Vardy sier å avvise Arsenal var “lett” og fokuserer på Leicester

Jamie Vardy har sagt at han lyttet til hodet og hjertet før han gjorde det han hevdet var den “enkle beslutningen” om å avvise en sommerflyttning til Arsenal til fordel for å være igjen med Leicester City.

Arsenal, imponert av Vardy’s form som hadde hjulpet å drive Leicester til sin første ligatitel, hadde utløst klausulen på 22 millioner kroner i angriperens kontrakt i begynnelsen av juni.29-åringen reiste sammen med Englands tropp til EM-mesterskapet med fremtiden hans fortsatt uoppløst, og mens fielding-anrop fra Claudio Ranieri ga hensyn til flyttingen til Nord-London mellom treningsøkter på lagets base i Chantilly. Danny Drinkwater : Englands øks for Euro 2016 har gjort meg mer sulten. Les mer

Han foreslo at usikkerheten ikke hadde avviklet fokus fra hans innsats for landslaget, til tross for bekymringer uttrykt privat i Roy Hodgson’s oppsett, men det var nesten tre uker etter det opprinnelige tilbudet fra Arsenal – med England sikkert kvalifisert for knockout-fasen – før Vardy formelt avviste overføringen.Han har senere avtalt en ny fireårig kontrakt på King Power Stadium, verdt rundt £ 100 000 i uken.

På spørsmål om hans tankeprosess i å avvise flytten til Emirates Stadium, sa Vardy: “Jeg var inne et hotellrom [i Chantilly] for så mange timer hver dag med ingenting å gjøre. Du hadde mye tid på hendene dine.

“Jeg skal ikke slå rundt bushen – hver gang jeg tenkte på det, og alle aspekter av det jeg tenkte på, både mitt hode og mitt hjerte sa å bo på Leicester, og derfor bestemte jeg meg for å bli.

“Det var mange grunner. Du får så mye tid til å tenke på, hver eneste ting ned til te damen. Du tenker på hva som kan skje, hva kanskje ikke. Hvor du kunne være, hvor ikke.Hver gang jeg tenkte på hver eneste liten ting, sa både hod og hjerte “du trenger å bli”. Jeg kunne se folks poeng da de antok at jeg ville gå, men dypt ned, hvis du ikke tror det passer deg, gjør du det ikke. Det er så enkelt som det.

“I mitt profesjonelle liv var det den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne måtte gjøre, men jeg har ikke vært profesjonell i så lang tid. Det var vanskelig, men det var faktisk en enkel beslutning å gjøre. “Sam Allardyce vil forandre Englands system, men ikke personell | Michael Cox Les mer

Arsène Wenger hadde resignert seg til å gå glipp av fremover lenge før Vardy og Leicester bekreftet at Arsenals tilbud ikke ville sikre spilleren.Likevel var det fortsatt to ubehagelige øyeblikk da franskmannen sto i angriperen han hadde ettertraktet mens han bodde på Englands hotell over turneringen i Frankrike, hvor han jobbet som en pundit.

Jeg snakket med ham et par av tider på hotellene vi var i, “sa Vardy, som skal begynne søndagens dagens VM-kvalifiserer mot Slovakia på England-benken.” Disse møtene var hver side av meg som tok avgjørelsen: det var i utgangspunktet i hvert hotell vi bor i. Det var imidlertid ikke vanskelig, skjønt. Det var bare en enkel “Hei, er du OK”…den slags ting. Jeg tok det som et fint kompliment de ønsket å kjøpe meg.

“Leicester har vært på vei for en stund nå, og vil fortsette å gjøre det. Se på tilbudene de gjorde i overføringsvinduet: de vil åpenbart holde det i gang.Og hvis det fortsetter, vil jeg være en del av det. Jeg har vært der fra da jeg var på Fleetwood Town, for fem år siden, da vi var i Championship, og vi har gått opp og opp og opp.

“Vi er en gruppe brødre og masse gutta har signert langsiktige avtaler nå, som gaffer ønsket. Å bare miste [N’Golo] Kanté fra et Premier League-vinnende lag er ikke så ille, så forhåpentligvis vil det fortsette. Det er noe jeg vil være en del av. “