Brilliant Ireland injiserer håp i Lions brutale All Blacks-oppdrag

For dette landet fortjener fremdeles enorm kreditt. I tillegg til å besejre New Zealand for første gang i 111 år så de også Australia og Sør-Afrika, og pustet opp frisk luft fra Gaelic til 2017 Lions-serien i prosessen. Med England gjør fremgang, og Skottland forbedrer også – vi kommer til Wales senere – Warren Gatland vil spørre seg selv om den umulige drømmen kanskje er mulig. Keith Earls selger Irland vinner over Australia for å fullføre store tre feier Les mer

En følelse av proporsjon er nødvendig, som alltid. New Zealand vil være hjemme, med alle de subtile og ikke-så-subtile fordelene som bringer.Turen planlegger fortsatt en absolutt brute, mangelen på forberedelsestid er fortsatt skandaløs, men til slutt ser vi fremveksten av noen viktige byggeklosser, for ikke å nevne flere pålitelige personer rundt hvem Gatland kan konstruere en realistisk utfordring mellom nå og juni.

Et raskt blikk nedover listen over de som sliter med å gjøre turen er ikke et dårlig sted å starte. Jamie Roberts, Dan Lydiate, Manu Tuilagi, Tommy Bowe, Rob Kearney, Dan Biggar, Keith Earls, Scott Williams, Jared Payne, Anthony Watson…minst halvparten av dem ville ha blitt inked inn i laget seks måneder siden. Dels er det en følge av at Wales sliter med å utføre, men det reflekterer også oppveksten av flere andre sannsynlige gutter, mange av dem kledd i grønt. Ta Tadhg Furlong.Den 24-årige fra Wexford har startet bare fire kamper for Irland og to europeiske cupspill for Leinster, men ser nettopp den slags unge bullockende tighthead som kunne blomstre i en Lions kontekst. Legg til i WP Nel og Dan Cole, og Lions kan ha tre gode, sterke strammer som er i stand til å holde All Black scrum ærlig. På baksiden ser CJ Stander aldri ut som et dårlig spill, og Sean O’Brien forblir en naturkraft. Legg til i de skarpt forbedrende Vunipola-brødrene og en passform-igjen Maro Itoje, og det er en pakke som potensielt kan omskrive vilkårene for engasjement, akkurat som Irland gjorde i Chicago.

Hva mer gjør ikke All Blacks ideelt sett ønsker å møte? En verdensklasse målskytter, en sterk taktisk oppmerksom scrumhalvdel og en strålende motangrep, fullback?I Owen Farrell, Conor Murray og Stuart Hogg, skal lejonene ha dekkene dekket også. Listen over låsekonkurrenter – Itoje, Alun Wyn Jones, George Kruis, Joe Launchbury, Courtney Lawes, Devin Toner, Iain Henderson, Ultan Dillane, Jonny Gray og Luke Charteris kjemper over kanskje fem flekker – indikerer lineout vil være et annet område av styrke. Hvis Skotlands Huw Jones, Duncan Taylor og Alex Dunbar, Irlands Garry Ringrose og Englands Elliot Daly og Henry Slade fortsetter å forbedre midtbanen, blir alternativene like tantaliske.

Den andre bonusen er en anglo-irsk dominert tropp vil gjøre det enkelt for enkelte avgjørende enheter å svalehale. Uansett hva som skjer, synes en engler eller en irsk å sannsynligvis kaste inn lineout eller trekke strengene i flyhalvdel.Andy Farrell, tilsynelatende lined up som assistent trener, kjenner begge settene av spillere godt og trenger ikke å gjennomføre mange 11-timers kollisjonskurs. Mens hans sønn vil være et fremtredende tourmedlem, vil han også nyte tilliten til Jonathan Sexton, Robbie Henshaw og andre. Når det gjelder å få et Lions-team raskt opp i fart, er det en stor fordel.Rugby Union Høst International: Snakkpunkter fra den nyeste handlingen Les mer

Bland inn Gatlands omfattende lokale kunnskap og erfaring med det som jobbet i Australia i 2013 og sjansen for at hjemforeningene slår tilbake i New Zealand for første gang siden 1971, forbedrer litt mer.Mye vil hengslere på de kommende seks nasjonene, ikke minst for Wales med Sam Warburton, Wyn Jones, Roberts, Samson Lee, Rhys Webb og Leigh Halfpenny alle under press for å rettferdiggjøre Gatlands selektive tro. Hvis de fortsetter å slite, er sjansene imidlertid i Irland og England vil blomstre; Den siste lørdagen i de seks landene i Dublin i mars vil da ligne en endelig prøve for spillere som Daly, Ringrose, Kruis, Dillane, Jamie George, Peter O’Mahony, Josh van der Flier, Joey Carbery, Simon Zebo, Jonny May og Jack Nowell.

Kapteinskapet kan også hengse seg på utfallet, selv om Lions har nok spillere – Rory Best, Dylan Hartley, Wyn Jones, Itoje, Billy Vunipola, Farrell – ned deres potensielle Test ryggrad å vurdere utnevne en tur skipper, men deretter dele rundt på feltet armbånd.Hvis den nominerte turen kapteinen må sitte ute eller slå på en knock – husk at de seirende lejonene hadde to testkapteiner i 2013 – det er ikke lenger den seismiske avtale det var i dagene.Hvis lejonene er smart utvalgt og skadesgudene er barmhjertige, har de nok gode spillere til å være konkurransedyktige som møter mynten. Lions 2017 Test XV? S Hogg (Skottland); L Williams (Wales), E Daly (England), R Henshaw (Irland), G North (Wales); O Farrell (England), C Murray (Irland); M Vunipola (England), D Hartley (England), T Furlong (Irland), AW Jones (Wales), M Itoje (England), CJ Stander (Irland), S O’Brien (Irland), B Vunipola (England).

Erstatninger: R Best (Irland), J McGrath (Irland), W Nel (Skottland), I Henderson (Irland), T Faletau (Wales), B Youngs (England), J Sexton , J Nowell (England) .Distante helter

Det er et tegn på de tider som, til tross for at England vinner en etterlengtet Grand Slam, ikke har en enkelt rugby-spiller blant konkurrentene for BBCs Sports Personality of Årsprisen.Selvfølgelig har Andy Murray vært en inspirasjon og det har vært umpteen fantastiske olympere. Kanskje anerkjennelse kommer i en annen form, men til tross for 12 kamper ubeseiret i 2016 og tre spillere som gjør sesmanns-kortlisten til World Rugbys spiller av året, ser det ut til at Englands fineste ikke er som innlagt i den offentlige bevisstheten som de pleide å være. Det er åpenbare formildende faktorer som begrenset terrestrisk eksponering og fjorårets World Cup underprester, men kan det også være at for mye av deres medieaktivitet nå er begrenset til Rugby Football Unions interne plattformer, med en til en avis-intervju tilgang til spillere betydelig redusert til fordel for mer lukrative bedriftsgigger?Det er mange imponerende folk i England-oppsettet; viser litt mer av deres virkelige selv til et bredere, ikke-rugby publikum, bør ha en høyere prioritet. Og en annen ting…Noen ganger kan du bare fortelle om en sportsmann har det eller ikke . Kanskje Baptiste Serin, Frankrikes nye 22 år gamle scrumhalvdel fra Bordeaux Bègles, vil synke uten spor og aldri bli nevnt på disse sidene igjen. Ser han på sin strålende revers flick passere mot New Zealand, skjønner du at Serin har evnen til å være en flott utøver i årene som kommer.