Hruban hadde tsjekkiske forhåpninger, men franskmennene tok finalen og er på verdensmesterskapet

Trener Ronen Ginzburgs entusiaster har kjempet en balansert kamp med sitt favoritt-Frankrike, men har droppet ut av rollen de siste fem minuttene og tillatt motstanderen å avslutte kampen med stil. Vojtěch Hruban var den beste scoreren med 20 poeng.

“Resultatet stemmer ikke med kampen. Vi spilte fantastiske 36 minutter, men til slutt manglet vi kreftene, mens de satte ny kraft i spillet og bestemte, ”sa trener Ginzburg.

“Vi presterte bra for de fleste kamper, men vi fikk en vanskelig leksjon, som kan skje på dette nivået på to minutter hvis du ikke presterer bra. Resultatet er ikke rettferdig for oss med tanke på hele kampens løp.Men heldigvis kan vi bare ta det som en leksjon til andre kamper, ”la kaptein Pavel Pumprla til. I begynnelsen hadde Frankrike det bedre, med nesten ingen kurv igjen i første kvartal og et gap på åtte poeng. Hruban skjøt i angrepet og scoret 15 poeng i omgangen. Da Šimon Puršl ga imponerende smash og Petr Šafarčík første poeng for landslaget, var det bare to poeng for halvtid bare i nær ledelse av Frankrike.

. Selv uten deres beste skytter, holdt tsjekkerne balansen.Etter behandlingen kom Hruban tilbake til kampen og satte en viktig tre på 59:54 åtte minutter før slutt.

“Jeg hadde en god start, men så fikk skaden meg ut av rytmen og i det avgjørende øyeblikket ga jeg ikke to halvtunge skudd. Jeg hadde en kamp i hånden, men klarte ikke å fullføre den, ”beklaget Hruban. Motstanderen brukte det til sluttpresset og bestemte seg for å vinne med 18: 0-linjen. “Begge lag kunne vinne, men vi gjorde flere feil på slutten, slik at de fikk lette kurver. Slik fungerer det noen ganger. Vi gikk tom for damp, rotasjonen var smal og motstanderen vår løp og slo oss, ”la Hruban til.

Over 5000 fans heiet i Pardubice.Ondřej Balvín, som ikke fikk tillatelse til å spille fra Euroleague Gran Canaria, var blant dem. På vei fra torsdagens Istanbul-kamp kom han i det minste for å oppmuntre lagkameratene.

“Ondra er alltid god å se. Det viser hjertet i teamet. Alle prøver å komme til tross for helseproblemer. Vojta kom med i kampen, selv om han risikerte å forverre ankelskadene. Det var en kamp som ikke betydde noe i kampen for avansement, men vi viste militante forhold. Et hyggelig besøk hjalp oss. Kampen som et løve-slagord passer fint på oss og det kan være det sterke våpenet vårt, ”la Pumprla til.