Mikhailovich ble født i byen Vukovar

“Det er alt en løgn. Ingen hørte meg, alle likte å si at jeg sov med ham fem ganger i uken. Dette er uhørt! John var min venn, vi kjente hverandre i åtte år. Da jeg brøt sammen med Wayne, var det Terry som støttet meg moralsk, sa Perronsel.

Siniša MIKHAILOVICH og Igor STIMAC

En annen dramatisk historie om forholdet mellom de to toppspillerne skjedde tidlig på 90-tallet i forrige århundre. To utrolig talentfulle fotballspillere Sinisa Mikhailovich og Igor Stimats begynte en internasjonal karriere som medlem av ungdomslaget i Jugoslavia i 1987.

Mikhailovich ble født i byen Vukovar, nå plassert på territoriet til suveren Kroatia og ikke langt fra den administrative grensen til Serbia. På samme tid som ungdom var begge fotballspillerne ganske vennlige med hverandre, hadde mange felles venner og ofte overlappet på underholdningsarrangementer.

Den serbisk-kroatiske krigen, som begynte i mars 1991 og varte til november 1995, endret alt. På den tiden bodde familien Mikhailovich i Borovos grenseby, hvor dramatiske sammenstøt mellom serbere og kroater fant sted i mai 1991, noe som førte til at 17 personer døde på begge sider (12 kroater og 5 serbere døde).

8. mai 1991 i Beograd, den siste i historien til den endelige cupen av Jugoslavia, som ble oppkalt etter Cup of Marshal Tito. I denne kampen kom Crvena Zvezda og Hajduk sammen, og Mikhailovich forsvarte fargene til det serbiske laget, og Stimac – den kroatiske. Kampen endte med seieren til “Hajduk” med en score på 1: 0, som ble brakt til Split-laget av Alain Boksic, men i hans tid hadde Mikhailovich og Stiematz en alvorlig konflikt.

Etter en av kampsportene, da Mikhailovich var på plenen, nådde Stimats Sinishe og bøyde seg ned til øret, hvisket: “Jeg håper at gutta våre drepte eller vil drepe hele familien i Borovo.” Dette forferdet Mikhailovich, som de siste dagene, kunne han ikke komme seg til slektninger på grunn av en skadet kommunikasjonslinje i kollisjonen.