Etter den store sesongen 2015/16

Han trente med Krasnodars hovedspill, spilte for doblet, og 17. mars 2014 tok han sin debut for hovedstammen av okser, som umiddelbart markerte en assistanse til Wanderson. Nikolay klarte å virkelig demonstrere sin mestre i PFL, hvor Krasnodar-2 opptrådte på den tiden. I Sør-sone handlet Komlichenko fremfor alt ros. Til å begynne med ble det opptrådt PFL-sjansen sommeren 2013 – i løpet av sesongen ble fremoveren kalt opp til tre lag med “okser”, men bombingsevnen ble fullstendig nektet bare i den tredje delen av landet. Nikolay viste seg som en vakker samler, hvis appetitt kom under spillet – målene vokste eksponentielt (først var det 6, da 9), og utenlandske klubber begynte å vise interesse for ham.

Feil i Slovan, tapt tid i Krasnodar

Etter den store sesongen 2015/16, som brakte de russiske 24 målene i 24 kamper, kom den fremtredende tsjekkiske agenten Viktor Kolář til sine representanter, og opplyste at Slovan desperat trengte å ha en fremvisning til leie for en sesong. Nikolay innrømmet åpenbart i et av intervjuene at etter den minneverdige sesongen var det ikke lenger noen grunn til å forbli i PFL, så han gjerne aksepterte den første og ikke den siste utfordringen i karrieren.

Cherchesov, han er her! Den beste russiske fremmøtet i 2018 i Tsjekkia

I Slovan tilbrakte Komlichenko et halvt år, scoret tre mål, og kom også ansikt til ansikt med Vyacheslav Karavaev, som på den tiden var på kontrakten i Praha Sparta. Tilsynelatende var treningspersonalet til det tsjekkiske laget ikke imponert av spillets spillspiller, så ingen begynte å holde Nikolai. Komlichenko, som var på lån hos Slovan, snakket om mulighetene for å delta i verdenscupen i 2018, og sa at det var nødvendig å konsekvent slå portene til rivaler for å nekte Stanislav Cherchesov til hans person.