Stor Pardubice vil gå uten Váň, denne nye æra begynner. Eller ikke?

Start Great Pardubice 2014. Nervøse hester og ryttere. De vil allerede gå, skyve fremover. Men det er ikke mulig, de ville ikke alle ha de samme forholdene. “Vend deg rundt,” sier Sonia Froňková. Noen hester går imidlertid til galoppen. Froňková stopper dem, erklærer starten som ugyldig.

I det øyeblikket kalles mannen som er i Saddle of the Great twenty-one. «Gutter, gå ikke galt,» ropte Josef Váňa.

Det er et spørsmål om bestilling.

“De tok det som autoritet. Hans nærvær var i stand til å bringe ro, “husker Froňková i dag.

Váňa var sjåføren til rytterne. “Slike kommandanten vår.Alle hadde respekt for ham, sier Josef Bartoš jockey.

Det var allerede i vektløftingen. “Han snakket med de andre, analyserte raidene på de enkelte hindringene.” Mer enn taxaene, Váňa fokuserte på den sjette hindringen, hoppet Popkovický inn i hjørnet. “Gå rett fram, ikke for skrånende til høyre,” sa han til de andre.

Og plutselig på søndag vil han ikke være i løpet. De tre tiårene av Josef Vani endte i rollen som jockey. Det var som en ny epoke i Great Pardubice. Som om løpet var i året null.

“Men spesielt for media,” sier Jiri Charvat, president for den tsjekkiske jockeyklubben. “De fokuserer på det svært smale segmentet av vår sport. For tsjekkiske medier er tsjekkiske raser Great Pardubice og Great er for dem Pepík Váňa.Det er som om hele fotball selv valgte en tsjekkisk Cup ”

Noah legger umiddelbart bevis for dette synet er forvrengt:”. Jeg løp Tsjekkia tur til Rhodos i Paris Work rase til Triumfbuen og løp i sin fjerde kategori i Europa. Bare en engelsk og to franske hester slo ham. Som viser kvaliteten på tsjekkiske rovinových hester. Men når du tar vinneren av den store la ham løpe rundt i et fremmed land, de er vanligvis aldri virkelig håndheve. ”

Men det var nettopp og bare Vanja, som årlig kom til løpene og hundretusener av de som har dem ellers øye nezavadil . Langt overskredet grensene for sin idrett.Twisted annonsering i Argentina, engasjert i politikken, fikk belønninger fra Staten, tsjekkiske verdensmestere ble håndhevet i avstemningen Athlete of the Year.

Den eldre var, og fortsatt overtaket, det var den magiske lille store mann Chyse . mer

debut i tid Husak og Gorbatsjov

første gang han gikk til Great i oktober 1985 i Paramona sadel. En kort tilbake i tid vil gjøre oss i stand til å innse hvor lenge siden det var.

Gustav Husak i tredje valgt til president, mens den nye sovjetiske lederen Mikhail Gorbatsjovs perestrojka proklamert. Tsjekkiske hockeyspillere vant VM i verdensmesterskapet mot Sha’ebs Hattrick mot Canada. På tegnet av Davids Pranks ble den siste spartakiaden holdt.Hitparadas regjerte Elan med Stužková og Gott med Musik. Sparty fans slo av toget til Banská Bystrica, hvor regissør Smyczek laget filmen Proc.

Blant babyene født i 1985 var også Tomáš Berdych og Šárka Záhrobská. Men da, Vana? “Jeg var en gutt i full blomst, og selv om jeg var over tretti, hadde jeg enorm styrke og fysikk,” sier han.

Taxi var ikke redd. Han hevdet at alpin løype er mye mer adrenalin. Paramon ble ansett som et fly som hopper over låven. Men “flyet” hadde et kompleks fra Snake Trench.De falt på ham. “Jeg ville ha vunnet,” sier han.

Han vant to år senere med Zelezník og har aldri “spratt” fra sentrum av oppmerksomheten.

Da han feiret sin 50-årsdag, ga vennene sine råd til ham på god måte.

Vinn i stor grad i en alder av 58 år. Han kjørte henne på elleve seksti.Han var racing Makropulos Affair.

I fjor sa han farvel, enda en gang i år flørtet med en start på Hipo Jape. Men flegmatisk Tiumen, som han var en kropp, det var det ikke. Han trengte makt til å kontrollere Hipo Jape.

Josef Vana og Tiumen under den store Pardubice

Jan Faltejsek mester de siste tre årene, i løpet av sommermøte på løpene i Merano riktig gjettet. “Dette Stor går. Er det ikke i en slik tilstand, og har i praksis nesten sytti hester, som er en forferdelig sele. Tiltale til sporten å være passe, det er vanskelig. ”

I slutten av september, Vanja kjørte opp bakken Boleslav og følte meg syk. Han selv innrømmet: Jeg har ikke den fysisk “Så, i sin typiske stil, godt sagt,” Kurn, kan tiden ikke stoppes.. Hver eventyr avsluttes en gang. Det er det.Hvis jeg så pakket det inn i Big et sted bak skogen, bare fordi jeg ikke kan gå lenger, ville jeg ikke kunne se på Mr. Komarka.

hun led så mye i løpene sine og så mange ganger hun ba om at hun skulle fullføre, hun aksepterte dommen med lettelse. Og faktisk, mange andre mennesker fra hester.

“Det er en fornuftig beslutning som måtte komme. Hans kvalitet er ikke lenger den samme som før. Det er best å stoppe, sier treneren František Holčák.

Også hans kollega Čestmír Olehla snakker, “Det var klart at Pepča Váňa må slutte. Jeg ville ikke at de skulle krype et sted, så de ville sette ham i en ambulanse. Det ville ikke være en god slutt på legenden. ”

Det er ikke sant.

Váňa på Great Pardubice forblir som trener og trener, og sender tre av hennes forvalter til henne. “Hvis han ikke trente de mange hestene han brydde seg om, ville det være litt tøft,” sier Charvát. Det er derfor Váňa fraværs-rase samfunnet knapt sett som en begynnelse av en ny æra.

“Vi vil absolutt ikke,” sier Sonia Froňková. “Og vi kan ikke ta dette som en erstatning av generasjoner fordi Mr. Váňa er Mr. Váňa. Hvis han hadde en passende hest, fortsetter han å ri til han kommer ut av salen. ”

Hva skjer nå? Mediene mister en i temaet (d). Noen feriefans, kanskje uten Vany-ikonet, vil slutte å oppleve løpene.Og de andre vil se flere av andre jockeys. “Forhåpentligvis nå folk vil ikke se på løpene litt over en stor Vanja,” Noah håper. “År etter år kan interessante emner bli funnet. Løpene er åpne både sport og media. ”

Tribuner i Pardubice igjen er utsolgt, med 30.000 forventede tilskuere. Og når ettermiddagen Faltejsek, Bartos, Sovka eller noen andre til å bli vinneren av 125-store Pardubice, ikke lenger i skyggene for et bad.

Men faktisk det være? “Nei,” sier Bartos. “Den andre typen person som Mr. Vanya ikke er her blant jockeyer. . Verken vinner det slår publisitet ”

Olehla enig:”. PEPC Vanja vet å regulere media oppmerksomhet alltid, selv om det fortsatt på plattformen ”

I tillegg ville tribunen være avgjørende Vanya godt han vare ikke.Han ville ha likt å hjelpe sønnen med envis Rabbit Welle. “Så han kommer tilbake med oss. Og det er bra, sier Bartos.

Kanskje da vil han igjen si: “Gutter, vær ikke dårer.” Det høres bare ut av bakken, ikke fra salen. Alltid ute av landet.

Eller kanskje…”For alltid?” Bartos ler. “Det er ikke for alltid. Det er fortsatt mulighet for at han kommer til å vises i Great en gang i året når han finner en passende hest. ”

Karel Gott synger fortsatt, ikke sant?