Mood swing hjelper Tony Pulis West Brom oppdage deres indre buccaneer

Pulis er ikke en leder som tilbringer tid til å stirre på stjerner, men det er ikke å si at han unngår høye mål. Og se, West Bromwich er plutselig syvende i Premier League, etter å ha vært et sted over nedrykksonen for en måned siden. Som ting står, er Pulis på kurs for å oppnå målet sitt for en topphalvfinish, som beundringsverdig som hans rekord er, ville være en første for ham i en karriere som spenner over nesten tre tiår. West Brom-vingen James McClean foreslo denne uken at med litt flaks kunne europeisk kvalifisering være innenfor rekkevidde. Tony Pulis bestilte å betale Crystal Palace £ 3.77m etter ‘deceiving tribunal’ Les mer

Den rolige og Overvekt på bordet er kommet fra seier over Leicester, Burnley og Watford og et uavgjort på Hull. Gode ​​resultater, men ikke oppsiktsvekkende.Før det hadde Albion vunnet bare en av ni ligakampene og blitt slått ut av EFL Cup ved Northampton Town. Men selv med de nevnte advarslene har det vært nok oppmuntrende tegn i de siste fire forestillingene for å indikere at det er en bærekraftig forandring, og de kunne virkelig holde seg i den øverste halvdelen av bordet og muligens helle kaldt vann på Chelseas varme strikke på søndag.

Den mest slående tingen har vært hvor godt og entusiastisk West Bromwich har angrepet. De har scoret så mange mål i de siste fire kampene som de gjorde i de forrige 10.Før splurge så de så mye som laget i forrige sesong, som i gjennomsnitt mindre enn et mål et spill og ikke tok et skudd på målet i nesten en fjerdedel av sine kamper.

Sidens sesong styrte klart av nedrykning, men var fortvilet langt fra underholdende. Den beste annonsen for Pulis ledelse var floundering av naboer som Aston Villa og Wolves. Så det var noe skum i Hawthorns menighet da Pulis signerte sin nye kontrakt – mellom pragmatistiske fans som trakk seg trygg på at han aldri ville få dem til å bli henvist, og kjærlige tilhengere som trodde kjedsomhet var for høyt en pris å betale for Overlevelse.

Men alle West Bromwich-fans har hatt de siste fire kampene.Deres lag har spilt ikke som i fjor, men mer på en måte nærmer seg Pulis overraskende eventyrlystne og triumferende Crystal Palace-team for to år siden. Flere faktorer er på spill. For det første har returneringen til fitness av James Morrison og Chris Brunt vært store plusser. Morrison savnet andre halvdel av sesongen gjennom skade og har gjenvunnet nok skarphet til å ha bidratt til kraft og kreativitet fra midtbanen de siste ukene. Brunt var fraværende i lengre tid, men du ville ikke gjette fra hans forestillinger i samme periode.Han forbedrer også Albions kreativitet fra åpent lek og takket være sine upåklagelige leveranser, som er en verdifull ressurs for et lag som er bevæpnet med sterke baller som Jonny Evans og Gareth McAuley.

Brunt, utrustet med en venstre fot så lært at den kunne konjugere latinske verb, har jobbet til høyre i de siste ukene, slik at han kan skjære infield og skyte mens Matt Phillips kan svinge ned til venstre. Phillips, en 5,5 millioner pund som rekrutterer fra Queen Park Rangers, har vært i nydelig ny form, og scorer tre mål i sine siste fire kamper og dribling og kryssing på en måte som tyder på at Pulis har hjulpet ham med å overvinne konfidensproblemer.

p> Det handler ikke bare om individuelle bidrag. Det har vært en kollektiv endring av humør.Det var spesielt tydelig på Leicester, da West Bromwich utviste mesterene fra starten og ble de første liga-besøkende på mer enn et år for å forlate King Power med en seier. Det var en bemerkelsesverdig ytelse for et lag der standardavviket var for å gå for en goalless tegning. “Vi får ballen i boksen, får flere mennesker i boksen og angriper mer og bedre,” sa kapteinen Darren Fletcher av den siste oppgangen etter lørdagens seier over Watford, som, som det viste seg, var vanskeligere kjempet enn den i Leicester. West Bromwich har ikke forvandlet seg til buccaneers, men deres økende angrep har i det minste betydd Salomón Rondón, en fantastisk sentrumspasse som kan gjøre et rettferdig Diego Costa-inntrykk på en god dag, har ikke alltid vært så isolert som i fortiden.De har til og med nyttige angrepsmuligheter på benken til tross for fortsatt fravær av Saido Berahino. McClean og sommeren rekrutterer Nacer Chadli har en tendens til å gi sterk innvirkning. Pulis planlegger å styrke sin tropp i januar også. De har fortsatt en pålitelig målvakt og forsvar, som Allan Nyom har vært bra sommer tillegg, men de har ikke lagt ganske mye press på baksiden fire i de siste ukene fordi de har tenkt å gå videre fremover. Det vil være interessant å se om de kan fortsette det ved Stamford Bridge, og mot Manchester United og Arsenal i de følgende ukene.