En bokserarbeideren utfører en kouleri-elite. Selv om han har et sårt kne

Med ballen trente Mazgal ikke i tre år og mye mer fokusert på platen.

På grunn av knærproblemer kan jeg ikke kaste en full disk, selv om jeg foretrekker det fremfor en ball, sier en tjuefem år gammel idrettsutøver. “Når du kaster ballene, har jeg ikke noe imot det mye etter den gjentatte operasjonen av leddbåndene.”

Baller og plater går tregere enn sprinter eller høyder. Jaromír Mazgal kan derfor en gang tilhøre den tsjekkiske republikkens støtte.

Så langt bruker han mye mer tid på fabrikken enn på stadion. “Jeg går til Wassa kartongboksen i Příšovice i åtte timer om dagen. Jeg er der på maskiner eller andre steder der de trenger meg, sier Mazgal. “Petr Mynář er veldig hjelpsom i min sportslige karriere.Jeg har ingen problemer med å slappe av i konsentrasjonen og løpene, og lønnen løper fortsatt under dem. Jeg tar ikke noen store penger. Mesteparten av det jeg tjener vil være for mat, kosttilskudd og andre ting knyttet til forberedelse til løp. “Mazgal i ungdoms- og juniorkategorier har vunnet tre ganger på europeisk eller verdensmesterskap. På den første sommeren OL av unge under 18 år i Singapore kastet han en bronsemedalje. Hans nåværende personlige rekord er over 56 meter. På seniormesterskapet vant han andreplassen i mesterskapet i år, og han vant disken og ballen om 22 år. Mazgal må imidlertid redde et såret kne i disken, noe som tar ham opp til seks meter. Før årets ME, møtte han ikke grensen på disken til 22 år.Overraskende nok har han mestret det i en ball. “Nesten uten trening og fra stedet jeg kastet 18,67 meter,” sier han.

I Tallinn, deretter enda bedre. Mer enn syv kilo verktøy sendt til 18,78 meter. Bronsen manglet Mazgal tretti centimeter.

Når du tenker på din neste karriere, ser bedre sjanser i ballen der det måtte begrense de nevnte helseproblemer. “Jeg vil gjerne neste år overgått grensen for EM i senior kategorien. Atletikkforbundet har satt det på 19,75 meter, sier Mazgal. “Men i ballen er det mye mer konkurranse i oss enn i disken. Tre gutter kaster rundt tjue meter. ”

Mazgal fra begynnelsen racer AC Turnov, femten år på ham, men også bryr seg for Dukla Praha, hvor han konsentrert atletisk representanter.Han har et hjemfokus og bidrar til utenrikspolitikk. Nå skissert han en mulighet til å konkurrere bare for Dukla Praha.

Mazgal unntatt Wassy har ingen sponsor. “I de store byene, svindle penger lettere enn i Turnovo,” sa han.

Når Mazgal přeonačí på ballen, for å gjøre noe med min figur. Den måler to meter, men veier ca ett hundre og tjue kilo, og med dem ville være kasteren for den lille fyren. Han vurderer minst fem ekstra pund.

Og hva gjør den slags ballgirl faktisk? Kjøtt en gang eller to ganger om dagen, til frokost ofte hengir egg og havremel.

Den brautende Mazgal gir inntrykk av at utenfor stadion til ham, tør ingen.Men det motsatte er sant. “Jeg har blitt provosert av yngre gutter siden barndommen, som dessverre ikke har endret seg selv nå,” sier Mazgal.